Catering of thuis afhalen?

 In Geen onderdeel van een categorie

Op een of andere manier vind ik koken voor een catering in onze professionele keuken in Amsterdam een stuk leuker dan thuis koken. Thuis in Huizen voelt dat toch een beetje alsof ik weer aan het werk ben. Als vader in een druk gezin met 3 kinderen wordt er ook van mij hulp en zorg thuis verwacht.  ‘Zorg jij voor het eten? ‘ is dan ook een vraag die met regelmaat voorbij komt.

Natuurlijk kan ik me dan af en toe ‘drukken’ door een keer pizza, friet of Chinees te halen maar door mijn lief die gezondheid (net zo als ik) hoog in het vaandel draagt wordt dat niet echt gewaardeerd.

Aangenaam verrast was ik dan ook toen we ontdekten dat de site Thuisafgehaald  ook het thuiskok gilde in Huizen heeft bereikt.  Op het moment nog veel afhalers en weinig koks maar wat niet is kan nog komen.  Bij ons om de hoek hebben we 4 porties Boeuf Bourguignon gereserveerd.  ‘Het zijn ruime porties’ werd er bij verteld. Na wat verwarring over de afhaaldatum, het stond een dag eerder klaar, ging ik langs bij de thuiskok in de straat achter die van ons.  De ‘Boeuf’ stond netjes verpakt in 3 wegwerp plastic bakjes, rijst erbij, de salade in een diepvrieszak en daarnaast een beker dressing. Een complete maaltijd voor 4 personen voor € 32,00.  Niet echt goedkoper dan de toko, dat verwacht je ergens wel bij iemand die geen pand hoeft te huren en/of personeel in dienst heeft, maar helemaal ‘ready to eat’. Ook al waren de porties niet zo ruim als gehoopt, wij hebben er lekker van gegeten! Daarnaast had ik tijdens het afhalen een leuk gesprek met de thuiskok over eten, catering ambities en het feit dat stoofpotten lekkerder worden als je ze nog een dag laat staan.

Boeuf Bourguignon

Maaltijd Boeuf Bourguignon bij Thuisafgehaald.nl

Amsterdam telt 300 cateraars en vaak roep ik tegen vrienden dat ‘iedereen die thuis een keuken heeft’ een catering bedrijf kan beginnen. Hobby koks en thuis koks heb je in alle soorten en maten en een groot deel van hen heeft zich ondertussen al op thuisafgehaald aangemeld. Lijkt me een ideaal portal dat je helpt om rustig een carrière switch naar kok of cateraar voor te bereiden. Je zet je favoriete menu’s online en kijkt hoe er op gereageerd wordt en aan de hand van de reacties kun je de menu’s of receptuur aanpassen zonde dat je er hard op wordt afgerekend. Ondertussen wordt in ieder geval de kostprijs van je ingrediënten vergoedt en als je het handig aanpakt ook een deel van je arbeidstijd en bouw je ook nog aan je klantenkring.  Veiliger starten in cateringland lijkt me onmogelijk.

Waar de grens ligt tussen cateringservice en maaltijden thuis bereiden is mij op deze site nog niet duidelijk. Ook niet of echte restaurant en cateraars hun maaltijd hier mogen aanbieden. Ook ben ik benieuwd of dit concept gaat concurreren tegen het aanbod van professionele afhaalrestaurants en de maaltijden van Albert Heijn. Wellicht vult het alleen maar aan: de afhalers gaan nog meer afhalen en de thuiskoks gaan nog meer thuis koken.  Het mooiste van dit concept lijkt me dat het een fantastische tool voor integratie en samenhang in de buurt kan zijn.  Eindelijk eens een excuus om bij de buurman aan te bellen om zijn exotisch geurende linzensoep te kunnen proeven.

Recent Posts
Catering Offerte & Kontact

Voeg uw contactgegevens en catering-vraag in. We nemen binnen 1 werdag contact met u op.