Een goed catering jaar in Amsterdam met dank aan goede biologische leveranciers!

Met de plannen die we maken voor het nieuwe jaar om onze catering service voor bedrijven in de regio Amsterdam nog lekkerder, bijzonder en aantrekkelijker te maken lopen we bijna voorbij aan het feit dat het in 2012 allemaal erg goed op rolletjes liep. Alhoewel het vinden van biologische ingrediënten steeds makkelijker wordt zijn we vergeleken met een reguliere cateraar sterk afhankelijk van een groot netwerk van leveranciers die onze vraag van soms kleine en soms grote hoeveelheden kunnen leveren. Zeker bij grote klussen met productie en leveringen op locatie is het altijd weer spannend of transport, het vinden van de plek en het lossen vanaf een oplegger zonder laadklep wel goed verloopt.

Vaak krijgen we vragen van collega cateraars die twijfelen of ze de biologische weg zullen in slaan hoer het staat met de beschikbaarheid van producten.  Cateraars die plannen hebben om biologisch of Fair Trade catering te gaan verzorgen kunnen hieronder meteen een lijst vinden met betrouwbare leveranciers.  Leveranciers die serieus te werk gaan, afspraken nakomen en goede producten leveren en vaak een extra inspanning leveren om te zorgen dat alles goed geregeld is.

Een goed moment dus om ze allemaal eens bij naam te noemen:

 • Voor de kleine biologische catering opdrachten eb voor die producten die de groothandel niet kan leveren rijden we naar Biolicious in het winkelcentrum van Amsterdam- IJburg. Maurits de eigenaar is meestal druk met het promoten van een nieuw biologisch product en en heeft zijn winkel als een soort van delicatesse proefzaak ingericht.
 • Over bakkerij Iambe uit de Pijp schreven we al eerder. Hier halen we ons vierkante en extra grote sandwich brood. Terugkoppeling van klanten is duidelijk ‘bijzonder smakelijk brood’ en ‘het eerste witte brood dat echt lekker smaakt’.
 • De HORECA groothandel de Kweeker gevestigd in het Amsterdam Food Center heeft de laatste jaren ontzettend zijn best gedaan om een uitgebreid biologisch assortiment neer te zetten. Tussen de catering groothandels is de Kweeker echt de voorloper en de kokloper. Ook voor de meer lastige verse producten zoals biologische groentes en fruit kun je hier terecht.
 • Als we voor grote opdrachten biologische humus of tomaat & paprika tapenade nodig hebben in zulke hoeveelheden dat we het niet in onze keuken kunnen maken bellen we Florentin uit Mijdrecht. Zelf maken is altijd natuurlijk lekkerder maar als dat er niet in zit zijn deze smeersels
 • Als het nodig is rijden we voor onze verse kruiden naar Ruinerwold maar liever halen we ze op zaterdag op de biologische boerenmarkt op de Noordermarkt in Amsterdam . Behalve verse Munt en Thaise Basilicum maakt André van Belle Marie volgens eigen geheim recept een paar ontzettende lekkere sauzen. Onze favoriet: de ‘salsa verde’!
 • Geen lunch catering zonder appelsap en lekker sap komt van Wil Sturkenboom van de Warmonderhof Boomgaard. Het is een stukje rijden naar Dronten en diep de polder in maar dan heb je ook appeltjes en sap waar je U tegen zegt. Niet alleen Bio maar ook nog bio- dynamisch en met zeer veel liefde, kennis en humor geteeld.
 • Groothandel Udea uit het zuiden rijdt al jaren door heel het land en kan iedere dag in Amsterdam leveren. Alhoewel ze vanwege verkeersdrukte liever midden in de nacht de spullen langsbrengen maken ze voor cateraars een uitzondering en leveren ze in de ochtend nadat ze de bio winkels bevoorraad hebben.
 • De focacias en brownies die we voor onze productie bij Oxfam Novib op het Lowlands festival gebruiken worden geleverd door de biologische bakker Odenwald uit Utrecht. Voor zover wij weten de enige bakker die fluitend 4 pallets lekker brood levert en als het hard gaat er binnen een dag nog eens 2 bij kan leveren. Ode aan Odenwald!
 • De lekkerste kaas van Nederland vinden wij de jong belegen vegetarische geitenkaas van het merk Bastiaanse. Deze word ons aangeleverd door Bio Kaas uit het Brabantse Molenschot. Marja Barstiaanse (familie van?) regelt ieder jaar weer net op tijd dat de plakken op de juiste maat gesneden en zonder aan elkaar te plakken bij ons op de keukenwerktafels terechtkomen. Deze kaas gaat nooit vervelen en is echt subliem!
 • Een shake zonder banaan is geen shake en een banaan moet wel eerlijk zijn. Pionier in eerlijke bananen is Agrofair.  In europa zijn zij de uitvinders van eerlijke fruit. Voor een doosje gaan we naar de supermarkt maar voor een festival regelt  deze importeur dat er op lokatie geleverd wordt.
 • Om shakes en smoothies echt koud te serveren kun je ze het beste met diepgevroren fruit maken. Ariza uit Helmond levert het netjes los gevroren aardbeien, bramen en frambozen aan in doosjes van 10 kg.
 • Als je in de zomer in grote bekers limonades wilt verkopen heb je veel ijs nodig. Het liefst ‘crushed ice’ dat op de goede temperatuur (0 graden) wordt aangeleverd.  In 7 jaar tijd nog nooit te laat of verkeerd  geleverd.  De IJskoerier uit Eindhoven levert door het hele land. In het weekend en als de nood hoog is mag je tot laat in de middag nog een bestelling voor de volgende dag doorgeven. Water was nog nooit zo lekker!

Dank dus aan alle leveranciers hieronder voor leveringen in 2012 in onze keuken in Amsterdam en op alle mogelijke locaties in het land.Op naar een vrolijk 2013!

SEARCH
[]
1 Step 1
Naam
Telefoonnummer
Vertel over uw evenement/catering wensen/vragen
0 /
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder