Amsterdamse hapjes
Bekijk hier onze Amsterdamse hapjes. Voor uw internationale gasten die zich afvragen wat hier gegeten wordt. Goed te combineren met typische Amsterdamse drankjes van toen en nu!
Typisch Amsterdams
Mini bolletje halfom ‘pekelvlees en gekookte lever’
De klassieke Amsterdamse Osseworst van Slagerij T.F.M. Louman uit de Jordaan
De ‘moderne” droge worsten van Brandt & Levie worstmakers.
variaties: Zwarte peper, Venkelzaad, Knoflook met nootmuskaat, Chili met oregano en Rozemarijn met rozenblaadjes
Amsterdamse leverworst gemaakt op de ‘oude manier’ en gekruid met gember en marjoraan.
Mokumse mini Bal Gehakt geserveerd met of zonder mosterd
Prikker ‘Skeapsrond ‘ groene appel en dadel.
Biologische Melkschapenbedrijf Dikhoeve is gevestigd in het schilderachtige Ransdorp aan de noord kant van Amsterdam.
Old Amsterdam kaasprikker met Kesbeke Augurken en cherry tomaat
Lolly van zoute haring en Amsterdams zuur
Zoute haring ingelegd met dille en roze peper
Canapé met Hollandse geitenkaas lavendelbloesem en klaverhoning
Lolly met geroosterde peer pekelvlees en roomkaas
Broodje De Holtkamp Croquet
Bitterballen van Holtkamp.
Op ambachtelijke wijze gemaakt volgens traditioneel recept met Hollands kalfsvlees. Echte superbitterballen een begrip in Amsterdam en ver daar buiten.