Over Zing Good Food Catering

Sinds 2005 verzorgen we catering met smakelijk en gezond eten. De naam ‘ Zing’ is gekozen vanwege de betekenis ‘liveliness’ en ‘get up and go’. Geen ‘food coma’ dus, maar nieuwe energie na het eten van een door ons verzorgde catering! We zijn gespecialiseerd in lunches, walking dinners, hapjes en catering op grote evenementen

Wie we zijn

Zing Good Food Catering wordt gerund door Job Smulders die met cateren begon vanwege het plezier in koken en het leuke van project matig werken. Afhankelijk van de wensen van de klant en het evenement zetten we koks in met een specialisatie in presentatie, oosterse keuken, mediterrane keuken, vegetarisch.  Voor de bediening werken we met zeer vriendelijke en service  gerichte werkstudenten. We vinden het leuke uit uitgedaagd te worden met bijzondere catering opdrachten! Geen vraag is ons te gek. Mochten wij er geen raad mee weten dan kennen we vat wel een collega die u beter kan helpen en verwijzen we u graag door.

Wat we doen

We maken vooral veel luncheshapjeswalking diners en sitting diners. Dit gaat van basic ‘soep en broodjes’ tot ‘luxe standing diners’ en full service luxe barbecues en chique sitting dinners of hippe walking dinners.

Waar het bij ons om draait

Service

we doen ons best om zeer goed af te stemmen met onze klanten om een helder beeld te hebben van het evenement en wie er precies komen. Dit betekend dat we soms veel vragen stellen maar die dragen altijd bij tot een betere catering service en passend aanbod. Op de dag van de catering zelf werken we natuurlijk met zeer vriendelijk en goed gepresenteerd personeel.

Smaak

Het creperen van een ‘lekkere smaak’ betekend recepten testen en met goede ingrediënten werken. Wij werken du niet  met ‘klaar’ en ‘half klaar’ producten maar bouwen onze gerechten op vanuit de basis ingrediënten.  Dit kost wat meer bereidings tijd maar betaald zich terug met erg lekker eten! Zie wat onze klanten hierover zeggen op Google Maps!

Presentatie

Het eten dat we maken moet, wat ons betreft, in de eerste plaats vooral erg lekker zijn. Het proces van  verteren begint al bij het zien en dus moet alles  wat we maken er goed uit zien. Dat betekend soms, en afhankelijk van de situatie bijvoorbeeld bij de presentatie van een design gerelateerd evenement, erg instagrammable,  en soms, zoals op een verjaardagsfeest gewoon lekker informeel party food.

Gezond eten

Zonder aan de voorwaarde van ‘lekker’ voorbij te lopen maken we als het even kan gezonde gerechten. Dit betekend niet dat alles super gezond moet zijn en dat we nooit bitterballen serveren.   We zorgen er voor dat we in onze menu’s ongezonde gerechten compenseren met gezonde tegenhangers en dat er voor ieder genoeg keuze is. Biologisch en lokaal: zelf zouden we het liefst zouden we al onze gerechten met 100% biologische en lokale ingrediënten bereiden en een groot deel van onze inkoop is hier op gebaseerd. Voor onze klanten gelden vaak ook andere prioriteiten zoals budget, presentatie en de wens voor bepaalde smaken/gerechten. Omdat iedere catering opdracht en klant weer anders zijn stemmen we dit samen af.

Waar je ons kunt vinden

We werken vanuit onze kookstudio in de Warmondstraat 180 in Amsterdam. Waar je welkom bent op de koffie om je catering project met ons face to face te bespreken.

Vragen en advies

Via het offerte formulier kunt u vrijblijvend een offerte voor uw catering in Amsterdam aanvragen. U kunt een eerlijk voorstel of advies verwachten. Ook als uw aanvraag niet in onze manier van werken past, proberen wij u verder te helpen